Sůvácký tábor


Menu

Úvod
Historie Sůváků
Popis cesty do tábora
Ubytování
Stravování
Zdravotní péče
Doporučení rodičům
Často kladené dotazy
Co s sebou na tábor
Táborový řád
Program tábora
Etapová hra
Jak se obléci na EH
Osoby a obsazení
Seznam účastníků
Informace k odjezdu
Sponzoři a příznivci
Věci ke stažení
Spolek SŮVÁCI
Administrace

Videa na YouTube
Fotogalerie let minulých

Aktuální dění na táboře




Organizace:
SŮVÁCI z.s.
předseda spolku
a hl.vedoucí tábora
Radek Löwy
více v kontaktech

Adresa tábora:
RS U JASANU – SŮVÁCI
Krásné Pole 22
Chřibská
407 44


STRAVOVÁNÍ

Děti dostávají jídlo 5x denně.

Hlavní jídla (snídaně, oběd a večeře) se podávají ve společné jídelně. Stravujeme se ve dvou směnách cca po 60-ti (starší a mladší). Oddíly jí společně se svými vedoucími, kteří tak mají přehled o tom, jak se které dítě stravuje.

Jídelna sousedí s kuchyní a je s ní spojena výdejním okénkem, ke kterému si děti chodí pro jídlo.

kuba

Každý strávník si sám může korigovat velikost podávaného jídla (počet knedlíků, brambor, atd.). Komu chutná, může si jít přidat.

Jídelna i kuchyně se nachází ve zděné budově.

Svačiny (dopolední a odpolední) dostávají děti od svých oddílových vedoucích v průběhu programu (cca v 10:00 a 15:00 hod.).


Jídelníček na týden je vyvěšen u výdejního okénka

V jídelně je k dispozici 24 hod. denně tzv. pitný program – voda se šťávou nebo čaj ve várnicích (dle počasí).

Kuchyně samotná i provoz v ní odpovídá hygienickým předpisům, které jsou každoročně prověřovány. Děti jsou vedeny k tomu, aby si před jídlem myly ruce.

Struktura podávaných jídel:

Snídaně:

Oběd:

Svačiny:

Večeře

Sladkosti a jiné dobrůtky si mohou děti tzv. zakoupit za táborové peníze v táborovém bazaru (táborové peníze – sůváky, jsou součástí odměn za soutěže, úklidy, pomoc atd.).

Vždy po večeři se otvírá krámek, kde si děti mohou – teď už za koruny – nakoupit pohledy, pití, nanuky, oplatky a další laskominy.

Pokud se oddíly vydají na celodenní výlet (1x za tábor), mají snídani a večeři zajištěnu v táboře a dvě svačiny a oběd ve formě balíčku si nesou s sebou. Ti mladší si nesou jen svačiny, protože mají oběd zajištěn v terénu, kde se pro ně vaří tradiční kotlíkový guláš.